• Eigen transport
  • Deskundig advies
  • Bijna 100 jaar ervaring
Ecologisch bouwen

Isolatie

Biobased isolatie is gemaakt van natuurlijk gegroeide grondstoffen. Ecologische isolatie is milieuvriendelijk, betaalbaar en isoleert net zo goed tegen winterse kou als reguliere isolatiematerialen. Dit type isolatie houdt zomerse warmte en geluid zelfs tot wel 3x langer buiten en hoeft niet duurder te zijn dan glaswol. Ook is natuurlijke isolatie beter voor het milieu en je gezondheid. In ons brede assortiment vind je o.a. energiebesparende houtvezelisolatie van GUTEX, kalkhennep-isolatie van IsoHemp en gerecycled textiel-isolatie van Métisse.

Ook zit je bij ons goed voor het gerecycled glasschuim granulaat van Veriso, de ecologische isolatiekorrels van Isoprof, de cellulose-isolatie van iQ3 en schapenwol-isolatie van Daemwool. Daarnaast vind je inblaas-, jute- en strovezel-isolatie, flexibele isolatiedekens en glasgranulaten in het Bouwgroen-assortiment.

Leem

Leem is een mengsel van klei, zand, silt en organisch materiaal. Dit biobased materiaal wordt al eeuwen gebruikt voor het bouwen van huizen. Het voldoet aan ecologische en bouwbiologische eisen, is wind- en luchtdicht en isoleert warmte, kou en geluid goed. Leem reguleert de temperatuur en luchtvochtigheid op een natuurlijke manier en verbetert het binnenklimaat sterk. Het is veilig, karakteristiek, moduleerbaar en geeft geen schadelijke stoffen af. Leem zit o.a. als opvulling in tussenvloeren, in mortel- of pleistermengsels, stenen, platen en in massieve muurconstructies. In het ruime Bouwgroen-assortiment vind je o.a. allerlei leem bouwmaterialen van ClayTec en de innovatieve leembouwplaten van Lemix en Schleusner.

 

Kalk

Kalk zorgt voor een aangenaam en gezond woonklimaat. Door de hoge pH-waarde en alkaliteit is dit 100% natuurlijke materiaal schimmelwerend. Kalk blijft lang goed, is niet gevoelig voor scheuren en heeft een hoge weerstand tegen o.a. vocht en temperatuursveranderingen. Het neemt vocht op bij een hoge luchtvochtigheid en laat vocht bij een lage luchtvochtigheid weer de ruimte in. Dit maakt kalkpleister erg geschikt voor binnen- en buitenmuren in de kalkhennep-, houtskelet- en strobalenbouw, maar ook voor vochtige ruimtes zoals kelders en badkamers. In het Bouwgroen-assortiment vind je o.a. de kalkbouwmaterialen van Gräfix en Otterbein